A betegek életével játszadoznak

753x440.jpgHavonta egy valag pénzt vonnak a béremből egészségügyi járulék címszó alatt, csak most már azt nem értem, mégis mi a frásznak.

Kedves Praxis!

 

A körzeti reumatológiai szakrendelésre kaptam beutalót a közelmúltban. Ez egészen konkrétan még februárban történt. Állandó fej és deréktáji fájdalom miatt utalt be a háziorvosom, hogy végre hosszú évek fájdalma után kiderüljön, mi okozza a kellemetlen tüneteket. Mivel a helyzet nem olyan egyszerű, időpontot kellett kérnem telefonon, kaptam is, május közepére, vagyis 3 hónapot kellett várnom. Semmi gond, ha évekig bírtam a fájdalmat, ezen már nem múlt.

 

A rendelésre időben érkeztem, ahol kiderült, rajtam kívül még pontosan 4-en kaptak ugyanarra az időre behívót, ez egyébként rendkívül érdekes, már máskor is tapasztaltam, más rendeléseken, hogy valamiért minden esetben több beteget ugyanakkora hívnak, így az időpont rendszer már önmagában értelmetlen, hiszen a várakozást lenne hivatott minimalizálni, ennek ellenére így is több, mint 2 órát ültem a váróban, mire rám került a sor.

 753x440.jpg

Önmagában ennyiért még nem emeletem volna fel a hangomat, ugyanakkor olyan szintű embertelen bánásmóddal találkoztam, ami tűrhetetlen és felfoghatatlan számomra. Az orvos igazi ki, ha én nem típus volt, aki nem csak köszönni felejtett el, de az emberség minden szikrája hiányzott belőle. Kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni, ezt meg is mondta, nem ér erre rá, a vizsgálat során jelzett reakciók hidegen hagyták (többször is élesen felszisszentem a fájdalomtól), végezetül kijelentette, hogy nem észlel semmiféle kóros elváltozást, a részéről be is fejezte a vizsgálatot, továbbiakra pedig véleménye szerint nincs szükség. Még mormogott valamit úgy nagy általánosságban a hülye betegekről (ezt így, szó szerint) és végeztünk.

 

Amikor a háziorvosomhoz visszamentem a történtek után, teljesen le volt döbbenve, még ő szabadkozott a kolléga tapló magatartása miatt és megjegyezte, ha jót akarok, nézessem meg magam magánrendelésen. Nesze neked Tb fizetés 16 éve. Azért az egészség tényleg a legfontosabb, így el is mentem egy jobb nevű rendelőbe, ahol szerencsére másként álltak hozzám. Arról nem is beszélve, hogy az odafigyelésen kívül elkezdtek foglalkozni is velem és láss csodát, kiderült, sérvem van. Több kezelésre is kiírtak, de egyelőre lekopogom, sokkal jobban is érzem magam. Mindez eddig már több, mint 50 ezer forintomba került, miközben havonta egy valag pénzt vonnak a béremből egészségügyi járulék címszó alatt, csak most már azt nem értem, mégis mi a frásznak.

 

Azt gondolom, az egészségügy is szolgáltató szektor, de jelen példa azt mutatja, csak a pénzt veszik ki belőle, cserébe semmit sem kap az ember. Sem hozzáértést, sem odafigyelést, de még csak emberi hangot sem.  És ha velem így jártak el, mit szóljon az, akinek életmentő lenne, hogy alaposan és jól diagnosztizálják? Mert bizony, ezeken a dolgokon betegek életei múlhatnak. Szégyen és tűrhetetlen, amit megengednek maguknak!

 

L.

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Forrás: Praxis.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?