Nem mindig az a jó orvos, aki körbeudvarolja a beteget

7.jpgNekem szerencsém volt, mert a férjem is orvos és neki van rálátása arra, hogy ki mennyire jó a szakmájában. Aki
viszont belecsöppen ebbe a gépezetbe, mint Pilátus a Credoba, arra ráfér a szerencse és az isten gondviselés.

Tisztelt Praxis!

 

Tény, hogy sok félrekezelt beteget és esetet ismerek, különösen a pszichiátriai betegek és a daganatos betegek körében, mégis azt kell mondanom, hogy összességében jó tapasztalataim vannak a magyar orvosokról:) A Péterfy Sándor utcai kórházban szültem a kisfiamat és az orvosom nagyon kedves, körültekintő, szakmailag felkészült volt. Igaz, a kórházi ágyamon egyszer sem cseréltek lepedőt a négy nap alatt, pedig szülés után ez hasznos, a csecsemőosztályos nővérek pedig minden anyukát hülyegyerekként kezeltek és úgy is beszéltek velük, de mindez nem számított, mert a kisfiam velem volt egy szobában, a nőgyógyászom pedig támogatott. Volt egy gerincműtétem Szegeden, két évvel a kisfiam születése után.

 7.jpg

 

A szegedi ideggyógyászat teamje, dr. Barzó Pállal az élen hihetetlen teljesítményekre képes. A műtétem jól sikerült és a megfelelő lelki támogatást is megkaptam kezelés gyanánt. Ő volt az első orvos akitől azt hallottam, hogy nem kell annyit foglalkozni ezzel a betegséggel, nem kell gyógyszert szedi csak, ha már nagyon muszáj. A kúra: SPORT! Amennyi a csövön kifér. Bevált! Erősítette bennem a hitet, hogy képes vagyok a teljes gyógyulásra. A kórházi körülmények itt sem fényesek. Sok a beteg, várakozni kell, hiszen kevés az olyan kiváló orvos, aki itthon maradt és nem valahol külföldön dolgozik. A nővérek sem mindig mosolyognak. Néha morcosak, ha éjjel szól a csengő…én nem tudtam rájuk haragudni. Amikor nagyon kellett, segítettek. A körítés nem túl fényes, de a lényeg az orvos felkészültsége.

 

Nem mindig az a jó orvos, aki körbeudvarolja a beteget. Nekem szerencsém volt, mert a férjem is orvos és neki van rálátása arra, hogy ki mennyire jó a szakmájában. Aki viszont belecsöppen ebbe a gépezetbe, mint Pilátus a Credoba, arra ráfér a szerencse és az isten gondviselés…Ámen

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Forrás: Praxis.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?