Romokban a magyar egészségügy

shutterstock_179646800.jpgAz, hogy a beteg egy darab kutyagumi, és felőlük akár el is patkolhat, de a fejpénzeket beszedik utánuk, egyszerűen gusztustalan. Hány embernek kell meghalnia, hogy észbe kapjanak az illetékesek?

Tisztelt Praxis!

 

Nem szokásom másokat sarazni, vagy bárkire is köpködni, még átvitt értelemben sem, viszont a háziorvosom ténykedése mellett nem tudok elmenni szó nélkül, nézzék el nekem. Az orvosom ugyanis tiszta hülye. Sajnos nem tudom másként jellemezni őt, amit művel, az egyrészt rettenetesen visszataszító, másrészt teljesen elfogadhatatlan, pláne egy orvostól, aki életekért felel.

 

Szerencsére ritkán találkozunk, jó, ha 1-2 évente egyszer eljutok hozzá, mivel nem vagyok az a betegeskedő típus. Ezeken az alkalmakon mindig kiakaszt, leginkább azzal, hogy nem csak köszönni és normális hangon kommunikálni nem tud, hanem sokkal inkább azzal, hogy nem vizsgál meg sehogyan sem. Én elmondom mik a panaszaim, ő 3 másodperc alatt kiír valami receptet és már ott sem vagyok. Mindez azért dühített fel ennyire, mert legutóbb is ezt játszotta el, viszont utólag kiderült, hogy épp az ő hanyagsága miatt nagy valószínűséggel évek óta kezeletlen magas vérnyomás betegséggel küzdök és cukorbeteg is lettem. Ezt persze nem az ő közbenjárására derült ki, saját, drága pénzből kellett megvizsgáltatnom magam.

 

shutterstock_179646800.jpg

 

Utoljára azért kerestem fel, mert akkor már hosszú napok óta folyamatosan szédültem, fájt a tarkóm, rossz volt a közérzetem. Ismét egy rekord gyorsaságú rendelés volt, még el sem mondtam végig, mik a panaszaim, máris kaptam antibiotikumot (???) és mire kettőt pislogtam, már ki is dobott nagyjából. Sem egy vérnyomásmérés, amelyről még én is tudtam, bár nem az én dolgom magam diagnosztizálni, hogy ebben az esetben az lett volna a minimum, sem egy labor, semmi más. Szedjek valami pirulát és vagy jobban leszek, vagy elpatkolok, neki mindegy. Még szólni sem volt időm, úgy lerázott.

 

Miután ezt megelégeltem, elmentem sokakhoz hasonlóan magánrendelésre, ahol rögtön kiderült, hogy a vérnyomásommal probléma van és küldtek is azonnal mindenféle vizsgálatra, egyébként ezek közül néhány még mindig hátravan. Kiderültek a gondok, kaptam gyógyszereket, amelyek valóban a betegségeimre valók, azóta szerencsére jobban is érzem magam. Persze mindezt pénzért, holott aktív munkavállalóként folyamatos tb viszonnyal rendelkezek és fizetik utánam a nem kevés járulékot. Már csak azt nem tudom, mire költik, mert hogy nem rám, az egész biztos.

 

Próbáltam a területi illetékes betegjogi képviselővel egyeztetni ezekről, de ő nagyon úgy néz ki, szintén nem a betegekért van, mert bár meghallgatott, végül azt közölte, nem tud érdemben tenni semmit. Akkor ő mégis minek dolgozik, ha egy ilyen világos és egyszerű helyzetben sem képes a betegek mellé állni? Vajon ő mégis miért kapja a fizetését? Nem tudom, akkor mégis ki az illetékes a hasonló eseteknél, de azt megfogadtam, mindenképpen lépéseket teszek, mert tűrhetetlen, ami az egészségügyben folyik. Romokban van a magyar egészségügy! Az, hogy a beteg egy darab kutyagumi, és felőlük akár el is patkolhat, de a fejpénzeket beszedik utánuk, egyszerűen gusztustalan. Hány embernek kell meghalnia, hogy észbe kapjanak az illetékesek? Aki pedig nem való erre a pályára, mert nem érdekli a betegek sorsa, vagy már teljesen belefásult, az válasszon más munkát. De ne a betegek életével szórakozzon!

 

Amennyiben tudnak segíteni azzal, hogy levelemet közlik, kérem, a nevem ne szerepeljen benne, ugyanakkor az elérhetőségemet önöknél hagyom, ha bárkinek mondandója volna, vagy esetleg tanácsolna valamit, kinél lehet érdemben lépéseket tenni, tudnak keresni!

 

Üdvözlettel,

 

L.

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Forrás: Praxis.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?